Awareness

Op deze pagina vindt u generieke informatie die belangrijk is in de omgang met onze lijm reparatie producten. Mocht u informatie missen op deze website schroom dan niet dat ons te laten weten; een mailbericht is snel verstuurd.

Vanwege onze tweedeling tussen luchtvaart en industrie hanteren wij tweetalige communicatie; Aeroglue Luchtvaart communiceert voornamelijk in het Engels, Aeroglue Industrie communiceert voornamelijk in het Nederlands.

Informatie

Handleidingen

Veel Aeroglue producten worden volgens klantspecificatie samengesteld. Om u toch een inkijkje te geven in de omgang met onze producten vindt u hier enkele basale handleidingen die de omgang met onze producten weergeven.

Handleiding UV-lijm
Handleiding UV Curing light

Veiligheidsbladen

Op deze pagina vindt u diverse generieke informatie die belangrijk is in de omgang met onze producten. Mocht u informatie missen op deze website schroom dan niet dat ons te laten weten; een mailbericht is snel verstuurd.

Veiligheidsblad UV-lijmen
Veiligheidsblad CA-lijmen

Technische bladen

Op deze pagina vindt u generieke informatie die belangrijk kan zijn in de omgang met onze producten. Mocht u informatie missen op deze website schroom dan niet dat ons te laten weten; een mailbericht is snel verstuurd.

Technisch blad UV-lijmen
Technisch blad CA-lijmen

Onze lijmen worden in ons Nederlands laboratorium ontwikkeld en samengesteld. Dat melden we in het licht van de arbeidsvoorwaarden waarop onze medewerkers voor u produceren.

Ons milieubewustzijn moeten we uitgebreider toelichten. De eerlijkheid gebiedt ons te melden dat krachtige industrie lijm en milieubewustzijn nochthans lastig verenigbaar zijn. Uit het oogpunt van recycling bijvoorbeeld is het gebruik van lijm ronduit onwenselijk omdat lijm als fenomeen de puurheid van het grondstoffelijk materiaal aantast waarop het wordt aangebracht....

Tot het moment dat gelijkwaardige industriele lijmen geheel biologisch-duurzaam kunnen worden geproduceerd, verwerkt, en... weer kunnen worden verwijderd, bestaat het duurzame karakter van onze lijmen uit de volgende eigenschappen:

 

•    Aeroglue lijm geeft defecte of gebroken delen een tweede leven; weggooien was nog nooit milieuvriendelijk.
•    Aeroglue lijm biedt uitsluitend zeer krachtige industrie lijmen. Dankzij die eigenschap zijn verbruikshoeveelheden minimaal.
•    Aeroglue lijm bezit een efficiente kracht - gewicht verhouding die door geen enkele spijker, schroef, of klinknagel wordt geevenaard.

Zoals we al even aanstipten, geven lijmen defecte producten een tweede leven, want weggooien was nog nooit milieuvriendelijk. Tot het moment dat we biologisch-duurzame alternatieven hebben voor onze huidige en hoogwaardige industriele lijmen, vinden we aandacht voor 'maintenance and repair' cruciaal om tegemoet te komen aan het streven naar een duurzamere wereld.

Die filosofie maken we graag kenbaar met de uitdracht van het GMR logo. Door plaatsing van het GMR logo tonen wij onze bewuste inzet van onderhoud en reparatie methoden, onze bijdrage aan een duurzamere wereld.

GMR (Green by Maintenance and Repair)

GMR

Over Aeroglue

Aeroglue werd opgericht in Deventer (NL), in 2019, door de Nederlandse productontwikkelaar Ronald Jan Veeneman (Apeldoorn, 1968).
De aanleiding voor het starten van Aeroglue was een hulpvraag van KLM: "Is het mogelijk voor ons een lijm te produceren waarmee polycarbonaat kan worden gerepareerd?" De lijm moest in de flacon al de exacte kleur bezitten van het te verlijmen oppervlak, verder moest de lijm in kleinere volumes beschikbaar zijn. Eveneens moest de lijm zodanig gedoseerd kunnen worden dat ook micro-breukjes eenvoudig gerepareerd konden worden, en moesten schadelijke stoffen tot een minimum worden beperkt; KLM opereert nu eenmaal op hoog niveau, letterlijk en figuurlijk.

Hierna besloot Aeroglue zich toe te leggen op custom-made lijm oplossingen voor de luchtvaart in het algemeen. Ofschoon Aeroglue anno 2021 nog een kleine onderneming is, worden haar reparatie kwaliteiten inmiddels ook herkend in andere industrieen....

Aeroglue lijmen voor toepassing in de luchtvaart industrie worden wereldwijd aangeboden via onze leveringspartner Global Aviation in Norcross, Atlanta, Verenigde Staten. Zij verzorgen de distributie en tevens alle zo belangrijke luchtvaart-certificeringen.

Aeroglue custom made lijmen bedoeld voor andere industrieen dan de luchtvaart worden aangeboden via Aeroglue Nederland. Hiervoor kunt u direct contact met ons opnemen. 

Handleiding CA-lijmen